Bespoke Dwelling, Glebe, Hillsborough

This 2 storey contemporary dwelling has been designed to sit comfortably in its rural setting. Traditional proportions particularly the dimension front to back and its influence on the visual appearance of the roof have been carefully considered.

An open plan living, kitchen and dining area open directly off the main entrance lobby, which is contained in a single storey block facing the main approach to the dwelling.

A room currently used as a boat store / workshop will eventually be converted into a separate more formal lounge. A dramatic clear storey space over the kitchen extends up to roof level affording views over from the link balcony and stairs.

The stairs and link area at first floor level have been arranged to afford future easy access to a further bedroom extension wing to the rear.