Private Dwelling, Waringstown

The Client for this private dwelling on a site within an existing development wished to have a bright and airy family home for their two small children. They wished to blur the edge between inside and outside and provide outside space for the children to play whilst overlooked by Mum and Dad.

Careful consideration was also given to the introduction of sunlight into the main public family rooms. A glazed conservatory was provided off the Family Lounge with a spiral staircase leading to the Children’s Den and outside Terrace above the Garage. A more formal Lounge with Guest Bedroom and en suite for the grandparents visits was provided in a separate annex off the main Entrance Link.

The Clients considered it important to place most of the private open space in front of the dwelling with only minimal space for bins, clotheslines etc to the rear. This has proved to be a very successful home for this family.